Buď vzorom v správaní!

01.07.2019 09:07

„...buď vzorom veriacim v slove, v správaní, v láske, vo viere, v čistote.“ (1.Timotejovi 4,12)

 

Príbeh z jedného kresťanského časopisu. – Mladá slečna na letisku čakala na svoje lietadlo. Mala čas, tak si kúpila balíček keksov a časopis, do ktorého sa začítala. O chvíľu si k nej prisadol mladý muž. Balíček keksov bol medzi nimi. Po chvíľke si slečna vzala z balíčka keks a muž si vzal tiež, a pritom sa na ňu milo usmial. – „Tak to je ale neslušné a drzé!“ pomyslela si, ale nechala to tak. Po chvíľke si opäť vzala – a on si vzal tiež. Tlak sa v nej stupňoval. Nakoniec ostal už iba jeden keks. „Určite sa neodváži,“ pomyslela si. Muž vzal ten posledný keks, rozlomil ho napoly a s úsmevom jej polovičku podal. Dievčina to už nevydržala, rýchlo sa zbalila a v hneve odišla. Keď sedela v lietadle, išla si vytiahnuť časopis, no na svoje veľké prekvapenie zistila, že v kabelke má svoj balíček keksov. Veľmi sa zahanbila a oľutovala svoje správanie, ale dotyčnému sa už nebolo možné ospravedlniť.

Nenájdeme v tomto príbehu seba? Nehanbíme sa a neľutujeme svoje správanie, ktorým sme si narobili hanbu? Apoštol Pavol radí a poučuje mladého Timoteja, „...buď vzorom veriacim v slove, v správaní, v láske, vo viere, v čistote.“ (1.Timotejovi 4,12)

 

Tieto slová platia aj pre nás všetkých, ktorí sa nazývame kresťanmi.

 

Bože, nie každý, kto Ti hovorí: „Pane, Pane“, vojde do nebeského kráľovstva, ale iba ten, kto plní vôľu Otca, ktorý je na nebesiach. Prosíme, daj nám silu žiť podľa Tvojej vôle, aby sme boli vzorom v slove, v správaní, v láske, vo viere a v čistote. Amen