Buď požehnaním pre druhých!

15.06.2019 21:34

„Ale pre toho, kto  by pohoršil jedného z týchto maličkých, čo veria vo mňa, bolo by lepšie, keby mu zavesili mlynský kameň na krk a hodili ho do mora.“ (Marek 9,42)

 

Ježiš odo mňa očakáva, aby som: „nepohoršil ani jedného z ... maličkých“ (Marek 9,42). Právom nás varuje, pretože chce našu radostnú skutočnosť. Božie kráľovstvo je určené len pre ľudí pokorných, láskavých, ochotných prinášať obety, pre tých, ktorí  sa vedia zriekať.

Božie kráľovstvo je hodné najvyššej odmeny. Kto chce sám získať Božie kráľovstvo, dopraje ho každému. Sme tu preto, aby sme boli jeden druhému povzbudením pre Božie kráľovstvo. Božie kráľovstvo vyzýva jednotlivca i spoločenstvo zriecť sa všetkého, čo je prekážkou vstupu.

Byť požehnaním si navzájom je naša povinnosť. Vyprosujme si túto milosť. Ďakujme za obohatenie skrze ľudí, ktorí sú v našej blízkosti. Udržujme  a posilňujme sa byť vždy a všetkým požehnaním.

 

Pane Ježišu, Ty si povedal, že nie je možne aby neprišli pohoršenia, ale beda tomu, skrze ktorého prichádzajú. Pomôž nám zrieknuť sa každého pohoršenia, posilňuj nás, naplň naše srdia láskou a pomôž nám byť požehnaním pre všetkých okolo nás. Amen