Nepremárni svoj život

07.12.2018 15:50

Toto je deň, ktorý učinil Pán, plesajme a radujme sa z neho (Žalm 118,24).

Boh určuje počet tvojich dní, ale ty určuješ, ako ich prežiješ. Včerajšok je neplatný šek, zajtrajšok je dlžobný úpis, dnešok je všetko, čo máš. Toto je deň, ktorý učinil Pán, aby si  v ňom  plesal a radoval sa.

Dnes môžeš znova začať svoj život. Vyškrtni zo svojho diára dva dni - včerajšok a zajtrajšok. Včerajšok bol k tomu, aby si sa niečo naučil; zajtrajšok bude následkom toho, čo budeš robiť dnes. Dnes budeš čeliť životu s presvedčením, že sa tento deň nikdy nevráti, že to môže byť tvoja posledná príležitosť, kedy sa na niečom budeš podieľať, pretože neexistuje záruka, že sa dožiješ zajtrajška.

Nepremeškaj dnešnú príležitosť! Investuj svoj najcennejší prostriedok, svoj čas, do svojho najdôležitejšieho vlastníctva, do života, ktorý ti Boh dal. Preži každú minútu zmysluplne. Vysporiadaj sa s každou prekážkou s vedomím, že s Božou pomocou ju môžeš prekonať. Zachovaj si pevnú vieru, očakávaj len to najlepšie a urob si čas na to, aby si bol šťastný. Na každú úlohu sa pozeraj ako na príležitosť uctiť si Pána. Snaž sa zanechať Jeho stopy v srdciach tých, s ktorými sa dnes stretneš.

Čas je tvoj život - nič viac, nič menej. Spôsob, akým prežiješ svoje hodiny a dni, je spôsobom, akým prežiješ svoj život. "Preto sa modli:

Pane, pomôž mi čo najlepšie prežiť dnešný deň. Amen