Veríš Božej láske?

14.09.2021 19:55

Veď Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nik, kto verí v neho, nezahynul, ale mal večný život.“ (Ján 3, 16)

V knihe „Robinsonove ostrovy“ je opísané, ako rybári na mori lovia ryby. Medzi nimi je aj mladý Erik, ktorého rodičia zahynuli pri katastrofe na mori a tak už nemal nikoho. Naraz sa strhla veľká búrka. Vlny rozbili rybársku loď a rybári sa snažili zachrániť si holý život. Každý sa chytal toho, čoho mohol, len aby sa udržal nad vodou. Erik sa chytil vesla a pevne sa ho držal. Naraz zbadal, že trocha ďalej zápasí s vlnami jeho starší spolu rybár. S veľkou námahou priplával k nemu a silným hlasom zvolal: „Kristen, chyť sa môjho vesla!“ Vtedy sa Kristen chytil vesla. Erik zbadal, že veslo ich obidvoch neudrží nad hladinou, a preto zvolal: „Kristen, len sa pevne drž! Ty máš manželku a deti. Oni ťa potrebujú. Ja nemám nikoho, ja nebudem nikomu chýbať. S Bohom.“ Vtom sa pustil vesla a stratil sa vo vodách mora. Erik zahynul, aby mohol žiť Kristen. Potom Kristen často vo svojom živote spomínal svojho záchrancu Erika.

I my máme svojho Záchrancu. Je ním Pán Ježiš, ktorý dobrovoľne za nás zomrel, aby sme my mohli žiť večne. On dal svoj život ako výkupné za naše hriechy. Pán Ježiš, ktorý je úplne nevinný, zomiera preto, aby sme my, ktorí sme vinní, mohli večne žiť. Zomrel za nás strašnou smrťou, aby nás presvedčil o svojej láske k nám. Uverili sme v túto Jeho lásku? Lebo iba v tom prípade nás môže táto láska zachrániť:  „Kto verí v neho, nie je odsúdený. Kto neverí, už je odsúdený, pretože neuveril v meno jednorodeného Božieho Syna.“ (Ján 3, 18) Uverme v túto lásku, osvojme si ju a snažme sa ju opätovať.

Božiu lásku nemôžeme pochopiť, ale môžeme v ňu uveriť a v tom je naša záchrana.

Pane Ježišu, Ty si trpel z lásky k nám. Nechal si sa vysmievať a potupovať. Prosíme, pomôž nám nepripájať sa k tým, ktorí sa vysmievajú trpiacim a slabým. Pomôž nám spoznať v ponižovaných Teba. Pomôž nám kráčať cestou lásky a v poslušnosti jej požiadavkám dosiahnuť pravú radosť. Vlož Svoju lásku do našich sŕdc, aby sme mohli ukázať svetu Tvoju tvár. Amen.