Vstupenka do neba

09.09.2021 17:34

„Budete mi svätí, lebo ja, Hospodin, som svätý.“ (3. Mojžišova  20, 26)

Spisovateľ Joseph Torres rozpráva o istom filozofovi, ktorý prišiel do veľkej dediny, kde žili ľudia veľmi nemravne. Hrešili, kradli, nemodlievali sa, do kostola nechodili, nedele znesväcovali, pili a i množstvo iných hriechov páchali. Určitý čas ich sledoval a potom zašiel na trh, kde predávali svoj dobytok. Boli tu: kone, kravy, osly, hydina aj iné zvieratá. Ľudia ho pozorovali ako chodí hore dole po trhu a tak sa ho opýtali, čo vlastne hľadá. Odpovedal, že hľadá somára. Oni mu povedali, že je tu viac somárov, tak nech si nejakého vyberie. Filozof tvrdil, že tu niet takého somára, akého by chcel. Mal by mať veľký,  krásny chvost, ako mávajú pávy. Všetci sa mu smiali a povedali, že je to veľká hlúposť, chcieť somára s pávím chvostom. Vtedy im filozof povedal: Je to hlúposť, ale nie taká veľká v akej žijete vy. Vy žijete nemravným životom a pritom si namýšľate, že váš koniec bude krásny, priam nebeský."

V Božom slove je napísané: Buďte mi svätí, lebo ja Hospodin, som svätý!" Život kresťana musí byť krásny, aby mohol byť i jeho koniec krásny. Boh Otec, pretože nás miluje nekonečnou láskou, nám dáva vo Svojom Synovi  Ježišovi Kristovi dar milosti. Táto nezaslúžená milosť nám dáva nový život. Pán Ježiš tento nový život nazval znovuzrodenie a prehlásil, že ono je potrebné pre dosiahnutie  večného života. A tak nebuďme hlúpi a prijmime tento dar milosti. Tento dar nám Pán Boh dal len kvôli zásluhám Ježiša Krista a tak ho z láskou prijmime, lebo toto je vstupenka do neba.

Ježiš mu odpovedal: „Amen, amen, hovorím ti: Ak sa niekto nenarodí znova, nemôže uzrieť Božie kráľovstvo.“ (Ján 3,3)

Drahý Bože, ďakujeme Ti za nezaslúžený dar milosti, ktorú sme od Teba mohli prijať v Tvojom Synovi Ježišovi Kristovi. Ty nás vo Svojom Slove napomínaš, aby sme boli svätí, tak ako si Ty Svätý. Bez obrátenia a znovuzrodenia, nik neuvidí Tvoje kráľovstvo. Prosíme vstúp do nášho života a premieňaj nás Svojou láskou a pomôž sa nám znovuzrodiť pre večný život. Amen.