Začnime budovať Božie kráľovstvo!

13.07.2019 17:57

„Napadla ich myšlienka, kto z nich je väčší.“  (Lukáš 9, 46)

 

Rivalita a súperenie – typický znak dnešnej doby. V Ježišovej dobe riešili učeníci to isté: „Napadla ich myšlienka, kto z nich je väčší.“  (Lukáš 9, 46) A to pritom mohli vidieť v Ježišovi pokoru v praxi.

 

Wilhelm Busch v jednej svojej knihe spomína na pohreb istého dobrého kresťana, nad hrobom ktorého ktosi povedal: „Bolo príjemné byť v jeho prítomnosti. On nikdy nechcel stáť nad druhými, ale vždy pod nimi”.

 

Ježiš nás učil, aby sme sa k iným ľuďom správali tak, ako chceme, aby sa oni správali k nám. (Matúš 7,12) Držme sa tohto zlatého pravidla! Chváľme ľudí okolo seba. Dajme si záväzok, že každý deň povieme svojej manželke, deťom,  kolegom v práci niečo milé.

 

Učeníci sa medzi sebou niekedy hádali, ale časom sa naučili konať lepšie a napokon zmenili svet. To je úloha aj pre nás. Máme veľké poslanie. Máme zmeniť svet a Ježiš nás povolal, aby naše svetlo žiarilo. Rozhodnime sa teda zmeniť prostredie v našej rodine, na pracovisku a v najbližšom okolí. Môžeme zmeniť veľmi veľa! Tak sa pusťme do práce a začnime budovať tu na zemi Božie kráľovstvo!

 

Pane Ježišu Kriste, Ty nás učíš žiť pre Božie kráľovstvo. Naplň naše srdcia svojou láskou a uč nás byť pokornými. Amen