Láska nikdy nezanikne

20.01.2019 16:10

„Láska nikdy nezanikne.“ (1.Korinťanom 13,8)

 

Pán Ježiš nás svojim skutkom, obeťou a víťazstvom všetkých vykúpil. Jánovo  svedectvo o Ňom hovorí: „Miloval  svojich, až do konca ich miloval“ (Ján 13,1).

 

Kristova láska je bezpodmienečná.  Nečaká  odmenu, ani nevytýka.  Ten, kto má  zjavenie tejto lásky je skutočné Božie dieťa. Slovo hovorí,  „Láska nikdy nezanikne.“  Táto láska je nákazlivá. Kto miluje Boha, túži milovať aj blížneho svojho. V Písme je  krásny výrok  „Navzájom  sa  milovať“. „ Kto miluje blížneho, naplnil zákon“  (Rimanom  13,8).

 

Toto je dokonalosť, keď milujeme blížneho. Sudca kladie ruku na ústa a nesúdi ťa. Avšak ak súdime, budeme súdení. Zjavenie Božej lásky je to najväčšie zjavenie a nesie v sebe večný život, pretože láska nikdy nezanikne.

 

Pane, ďakujeme Ti, že nás miluješ nepodmienečnou láskou. Zjavenie tejto Tvojej lásky je tým najväčším zjavením, ktoré v sebe nesie život. Ty si nám prikázal milovať Boha a milovať blížneho svojho, lebo kto miluje, naplnil zákon. Nauč nás tak milovať, ako Ty miluješ, aby Tvoja láska bola v nás. Amen