Bez Krista niet spásy

29.11.2015 08:21

„Kristus zomrel za naše hriechy“ (1.Korinťanom 15,3).

 

Väčšina ľudí  na Slovensku ešte stále verí v Boha. Mnohí Ho uznávajú ako Stvoriteľa a pôvodcu všetkého. Ježiša Krista však nepovažujú za dôležitého. Pre niektorých je Ježiš dobrý iba ako učiteľ, ušľachtilý morálne čistý človek, ktorého je hodné napodobňovať, lebo ohlasoval dobré princípy.

Kto však takto zmýšľa a žije, je na veľkom omyle. Veriť v existenciu  a určite vlastnosti Boha je viera pohana. Veriť v Starú zmluvu a očakávať Toho, ktorý má prísť je viera židov. Veriť, že Kristus sa obetoval za naše hriechy, je viera kresťana.

Bez Krista sa nikto nemôže zmieriť s Bohom. Jeho smrť na kríži je jedinou možnosťou  k odpusteniu hriechov. Ježiš nás svojou obeťou vykúpil, posvätil a ospravedlnil. Niet inej cesty. V Božej sláve, bude mať miesto len ten, kto bol Spasiteľovou krvou očistený od všetkých hriechov. „Lebo všetci zhrešili a nemajú Božiu slávu.“ (Rimanom 3,23) Nikto sa však nemôže zachrániť sám. Náš Spasiteľ - Boh nás „zachránil nie pre skutky spravodlivosti, ktoré sme urobili, ale podľa svojho milosrdenstva“. Nie sme spasení preto, čo robíme my, ale preto, čo urobil Kristus.

Boh pripravil plán na našu záchranu. „Kristus zomrel za naše hriechy“ (1.Korinťanom 15,3). „Aby každý, kto verí v neho mal večný život“ Čo má teda urobiť človek? Prijať Boží úsudok o sebe, urobiť pokánie a uveriť evanjeliu (Marek 1,15). Dnes ešte môžeš byť zachránený: „Hľa, teraz je deň spasenia!“ (2.Korinťanom 6,2). „Ak svojimi ústami vyznáš Pána Ježiša a vo svojom srdci uveríš, že Boh ho vzkriesil z mŕtvych, budeš spasený (Rimanom 10,9).

Kto si s myslí, že on výkupné dielo Ježiša Krista nepotrebuje, tomu raz Boh povie: „Priateľu, ako si sem vošiel, veď nemáš svadobné rúcho? A vyhodia ho do vonkajšej tmy.“ (Matúš 22,12) Jeden posmievač sa raz spýtal: „ Kde je to vaše peklo?“ Dostal odpoveď: „ Na konci života, v ktorom človek zavrhol Krista.“

 

Bože, ďakujme Ti za dar viery, že sme mohli spoznať Tvojho Syna Ježiša Krista, ktorý je Cesta, Pravda i Život. Nikto, kto v Neho verí, nezahynie, ale bude mať večný život. Ďakujeme Ti za Tvoju vzácnu milosť. Amen