Ver Bohu!

16.05.2019 10:31

Ale keď Ježiš počul, čo hovoria, povedal predstavenému synagógy: „Neboj sa, len ver!“  (Marek 5,36)

 

Ježiš  hovorí Jairovi, ktorému zomrela dcéra: „Neboj sa, len ver! “ (Marek 5,35-42) Pán Ježiš ju vzkriesil mŕtvych: „A dievča hneď vstalo a chodilo.“  Aj ž žena v zástupe verila, že sa stačí len dotknúť Kristovho plášťa a bude zdravá. „Ak sa dotknem čo len jeho odevu, ozdraviem.“ (Marek 5,28-29)  A hneď prestala krvácať a pocítila v tele, že je z choroby vyliečená. Mala väčšiu vieru ako celý zástup okolo. A jej dôvera sa vyplatila.

 

Boh chce, aby sme Mu dôverovali. Dôvera je dotknúť sa Boha. Dotýkať sa Krista s vierou a láskou, aj keď zlyhajú všetky osvedčené prostriedky. Nepýtaj sa Boha „ako“? Nechaj to „ako“ na Neho! Tvoja zodpovednosť je, aby si dôveroval Pánovi a držal sa Jeho Slova. Pre Neho nie je nič, nemožné ani príliš ťažké. Keď prechádzaš cez problémy, tak sa nesťažuj! Boh ti nesľúbil, že tvoj život bude “prechádzka ružovým sadom“. Ale dal ti uistenie, že uprostred problémov bude vždy s tebou a preto zvíťazíš!

 

Drahý Otec, ďakujem Ti za dôveru, ktorú mám v Tebe, že keď si pýtam čokoľvek v zhode s Tvojou vôľou, tak ma vypočuješ. Ty si spôsobil, aby kvôli Jozuovej modlitbe zastalo slnko a Ty si ten istý včera, dnes, zajtra a naveky. Preto sa moja viera dnes rozpína k tomu, aby prijala odpoveď na to, o čo som Ťa prosil, v mene Ježiš. Amen