Bláznovstvo pre svet

15.05.2019 12:19

„Lebo slovo kríža je bláznovstvom pre tých, čo idú do záhuby, ale pre tých, čo sú na ceste spásy, teda pre nás, je Božou mocou.“ (1.Korinťanom 1,18)

 

Akú mienku majú o mne tí, čo ma poznajú? Vidia vo mne blázna pre Krista? Ak nie, tak by som mal porozmýšľať nad tým, čo musím v svojom živote  zmeniť.  

O Ježišovi príbuzní hovorili: „Je pomätený“ (Marek 3,21). Bláznovstvom v očiach sveta vždy bolo oddanie sa nejakej veci bez výhrad. Bláznovstvom v očiach sveta je aj úplne sa odovzdanie Kristovi. Evanjelium je naozaj čosi bláznivé. Láska, ktorá sa v ňom zjavuje, má silu urobiť  "z normálnych  ľudí" bláznov. „My sme blázni pre Krista..." (1.Korinťanom  4 ,10), hovorí apoštol Pavol.

Byť bláznom pre Krista nie je logika z tejto zeme, ale pre túto zem. Preto to svet tak ťažko prijíma a tých, čo uverili Kristovi považujú za pomätených. „Prirodzený človek nemôže prijať veci Božieho Ducha; sú mu bláznovstvom a nemôže ich pochopiť, pretože sa dajú posúdiť len Duchom" (1.Korinťanom 2,14). Nech nás radšej svet pokladá  za bláznov pre Krista. Istotou a Božou mocou je nám cesta spásy a radosť z toho, že nás Boh za to raz bohato odmení.

 

Drahý Bože, vyprosujeme si od Teba zmysel pre Božie bláznovstvo, pretože svetskou logikou, nikoho neuchvátime pre Krista. Nech nám Duch Svätý zjavuje pravdu evanjelia, aby sme sa stali hodnovernými svedkami svojho Pána a Spasiteľa, aby sme sa stali bláznami pre Krista. Amen