Nasleduj Ježiša celým srdcom!

07.06.2019 08:27

„Kto chce ísť za mnou, nech zaprie sám seba, vezme svoj kríž a nasleduje ma. Lebo kto by si chcel život zachrániť, stratí ho, ale kto stratí svoj život pre mňa a pre evanjelium, zachráni si ho.“ (Marek 8,34-35)

 

Apoštolom i zástupom Ježiš jasne hovorí: „Kto chce ísť za mnou, nech zaprie sám seba, vezme svoj kríž a nech ma nasleduje“ (Marek 8,34). Ježiš učí, že Ho nestačí len počúvať, zhromažďovať sa okolo Neho, nestačí Mu len niečo povedať. Je potrebné Ho aj  nasledovať celým srdcom a byť Mu vo všetkom podobný. Znamená to úplne sa podriadiť Jeho vôli, veriť Mu a žiť v sebazapieraní. Znamená to, zaštepiť do seba Jeho pokoru, miernosť, pochopenie, zdržanlivosť i poslušnosť.

 

Pane Ježišu, Ty si povedal: „Kto chce ísť za mnou, nech zaprie sám seba, vezme svoj kríž a nech ma nasleduje“. Pane, chceme sa rozhodnúť nasledovať Ťa a niesť svoj kríž. No vieme, že nás to bude stáť veľa síl. Prosíme Ťa, Pane, uč nás trpezlivo niesť tento kríž, lebo vždy, keď dávame seba a svoj čas, nachádzame Teba a Tvoju lásku. Lebo kto by si chcel život zachrániť, stratí ho, ale kto stratí svoj život pre Teba, Pane Ježišu, zachráni si ho. Amen