Vlož svoje starosti do Božích rúk

23.01.2019 13:37

„O nič nebuďte ustarostení. Ale vo všetkom modlitbou, prosbou a so vzdávaním vďaky prednášajte svoje žiadosti Bohu. A Boží pokoj, ktorý prevyšuje každú chápavosť, uchráni vaše srdcia a vaše mysle v Kristovi Ježišovi.“ (Filipanom 4,6-7)

 

Ustarostené srdce nám často bráni posudzovať veci správne. Namiesto toho, aby sme dôverovali Bohu, bývame často naplnení nepokojom a úzkosťou. Potom urobíme to prvé, čo nás napadne, to ale zvyčajne nebýva tým najlepším riešením. Oveľa lepšie je zariadiť sa podľa Božej rady  a za všetko sa modliť. Môžeme prosiť o najmenšie aj najväčšie veci. Božia starostlivosť zahŕňa naše telesné, duševné aj duchovné potreby. Myslí na všetko. U Boha nie je nič príliš malé, ani príliš veľké.

 

O nič nebuďme ustarostení, ale všetko v modlitbe, s prosbou a vďakou predkladajme Bohu. A Boží pokoj, ktorý prevyšuje našu chápavosť uchráni naše srdcia a naše mysle v Ježišovi Kristovi.

 

Drahý Bože, odpusť nám, že v mnohých našich starostiach sa spoliehame príliš na seba a zabúdame na Teba. Naša ustarostenosť nám bráni posudzovať veci správne. Nauč nás viac Ti dôverovať a pochopiť, že na Teba sa môžeme spoliehať v malých aj veľkých veciach, lebo u Teba nie je nič príliš malé alebo veľké. Odpovedz nám, prosíme, na naše modlitby, aby si ochránil naše srdcia a mysle v Ježišovi Kristovi, v ktorom si nám daroval všetko. Daj nám zažiť Boží pokoj, ktorý prevyšuje všetko naše chápanie. Amen