Ak nezmeníte smer, môžete skončiť, kam ste si namierili

05.10.2019 17:51

Ja im dávam večný život. Nezahynú nikdy a nik mi ich nevytrhne z ruky.“ (Ján 10,28)

Nemecký básnik Heinrich Heine (1797-1856) kedysi povedal, že pre seba chce pozemské šťastie a „nebo rád prenecháva anjelom a vrabcom“.

Aké typické pre dnešnú dobu. Duch dnešnej doby hovorí, že žijeme len raz a preto si naplno užívajme života. Žime pre pozemské šťastie a o nebo sa nestarajme. Nebo i peklo sú iste iba výmyslom ľudí a kto by ešte na takéto niečo v dnešnej modernej - realistickej dobe veril. Snáď iba blázni a náboženskí fanatici.

Po Heinovi, prišli ďalší a ďalší, ktorí „prenechávajú nebo anjelom a vrabcom“, a podľa toho aj žijú. Tí však zomrú vo svojich hriechoch bez odpustenia, odlúčení od Boha na mieste kde je plač a škrípanie zubov, v pekle o ktorom tvrdia, že neexistuje.

Bez Krista, je náš pozemský život premárnený. Iba On môže dať večný život „ovečkám“, ktoré počúvajú  Jeho hlas a ktoré Mu nikto nevytrhne z ruky. „Ja im dávam večný život“, toto  Kristovo zasľúbenie sa stáva nepremožiteľnou silou, ktorá na životnej ceste premáha strach pred smrťou a dáva nádej večného života. „Nezahynú nikdy“!, tieto Pánove slová hovoria, že smrť už nemá nad tými, ktorí v Neho uverili  žiadnu moc.

„A toto svedectvo je, že Boh nám dal večný život a tento život je v jeho Synovi.  Kto má Syna, má život; kto nemá Syna, nemá Boží život.“ (1.Jána 5,12)

 

Všemohúci Bože, Ty si poslal svojho Syna Ježiša Krista, aby priniesol svetlo spásy celému svetu. Daj, nech Tvoje svetlo ožiari všetkých ľudí, aby poznali Teba a toho, ktorého si poslal, tvojho Syna Ježiša Krista, aby v Ňom mali večný život. Pane Ježišu, Ty si bol ukrižovaný a vstal si z mŕtvych, aby si vykúpil a spasil všetkých ľudí; vrúcne Ťa prosíme za tých, čo Ťa ešte nepoznajú, aby obsiahli milosť Tvojho odpustenia a radosť nového života. Lebo Ty žiješ a kraľuješ na veky vekov. Amen