Aké dedičstvo po sebe zanecháš ?

11.03.2019 11:04

„Dobrý zanechá dedičstvo vnukom ...“ (Príslovia 13,22)

 

„Dobrý zanechá dedičstvo vnukom ...“ Aké dedičstvo zanecháš?  Každý deň sa neviditeľným spôsobom dotýkaš svojím životom životov iných ľudí. Najlepšie dary nebývajú vždy predmetom dedičstva. Mal by si zanechať niečo, čo bude ukazovať, kým si bol. Jedna vec je merať úspech množstvom peňazí, ktoré máš na bankovom účte, veľkosťou svojho majetku a hodnotou akcií, ktoré vlastníš. Niečo úplne iné je zanechať niečo vzácne – trvalé, nepominuteľné. Takým dedičstvom je zanechať dobrý príklad: v manželstve, vo výchove, v práci, v správaní sa k iným, ale hlavne vo vernosti Bohu. Svoje svetlo môžeš nechať jasne svietiť, aj keď tu už nebudeš.

 

Každodenná práca robená pre Boha, získava večnú hodnotu. Tí, ktorí nasledujú Krista, môžu pomôcť v Jeho nasledovaní aj iným.

 

Bože, pomôž nám byť Ti vernými a žiť tak, aby sme na konci svojho života mohli prehlásiť, že náš život bol dobrým bojom. Nech náš odkaz pre našich vnukov bude dobrým príkladom hodným nasledovania Teba. Nech naša viera v Pána Ježiša pomôže zachrániť tých, ktorých tu po nás zostanú. Amen