Ako zosilnieť?

20.02.2019 14:06

"... v slabosti nadobúdali sily ..." (Židom 11,34)

 

Biblia hovorí: „Veď by mi nestačil čas, keby som mal rozprávať o ... Samsonovi, Jeftovi, Dávidovi, Samuelovi a prorokoch, ktorí svojou vierou dobývali kráľovstvo, vykonávali spravodlivosť, dosiahli to, čo im bolo zasľúbené; zatvárali tlamy levom, krotili plamene ohňa, unikali ostriu meča, v slabosti nadobúdali sily ... " (Židom 11, 32-34).

Ak si pozrieš na životy týchto „veľkých“ mužov viery, tak zistíš, že nezačínali ako silní, ale sa stali silnými. A keď to mohli zvládnuť oni, tak to môžeš zvládnuť aj ty! Boh má svoje dôvody, prečo si vyberá takýchto „slabých“ ľudí a skrze nich pracuje. Aj nás neraz stavia do ťažkých situácií a keď nevieme, kadiaľ ísť, pošle nám do cesty ľudí, ktorí nám pomôžu otvoriť tie správne dvere v správny čas.

Ak  problém, ktorému čelíš, nevyžaduje tvoju vieru, potom nepôsobí Bohu radosť, lebo si ho Bohu nepredložil.

Americký kazateľ a spisovateľ Philips Brooks povedal: „Nemodlíte sa za ľahký život; modlíte sa za to, aby ste boli silní ľudia. Nemodlíte sa za úlohy primerané vašim silám; modlite sa za silu pre plnenie vašich úloh. Potom vykonávanie vašej práce nebude zázrak, ale vy budete tým zázrakom. Každý deň sa potom budete diviť nad bohatstvom života, ktorého sa vám dostalo vďaka Božej milosti."

 

Drahý Bože, ja viem, že som slabý človek, ale ďakujem za Tvoju milosť, že Tvoja moc sa v mojich slabostiach dokonáva. Amen