Ako začať znovu?

22.09.2021 20:03

Veď spravodlivý, aj keď sedemkrát padne, opäť vstane, ale bezbožníci sa budú v nešťastí potkýnať.“ (Príslovia 24,16)

Všetci občas padáme dolu. Ak hovoríme, že nie, klameme sami seba. Čo nám pomôže opäť vstať na nohy? V Biblii je napísané: „Veď spravodlivý, aj keď sedemkrát padne, opäť vstane, ale bezbožníci sa budú v nešťastí potkýnať.“ (Príslovia 24,16) Tí, ktorí dôverujú Bohu, aj keď padnú opäť vstanú, ale bezbožníci sa nemajú o čo oprieť. Boh môže uzdraviť naše srdce, má moc vyslobodiť nás z temnoty. Keď sme s Ním spojený na modlitbe a zotrváme v Jeho slove obnovuje našu myseľ Božími sľubmi. Posilňuje naše odhodlanie a umožní nám mať postoj „nikdy sa nevzdávať“. S Bohom môžeš vždy začať znovu, pretože silu, ktorú k tomu potrebuješ, máš v sebe. Tvoja sila je vo  „vnútornom človeku“. Je to rovnaká moc, ktorá vzkriesila Krista z mŕtvych. Apoštol Pavol sa modlil za veriacich v Efeze: „... aby vás podľa bohatstva svojej slávy posilnil mocou skrze svojho Ducha na vnútornom človeku ...“ (Efezanom 3,16)

V noci 9. decembra 1914 zničil oheň Edisonové priemyselné podniky. Strata presiahla dva milióny dolárov a väčšina diela Thomasa Edisona bola zničená. Edison bol poistený len na dvesto tridsať osem dolárov, pretože budovy boli postavené z betónu, o ktorom sa predpokladalo, že bude odolný proti ohňu. Vo veku šesťdesiatich siedmich rokov veľký vynálezca sledoval, ako jeho životné dielo mizne v plameňoch. Druhý deň ráno, keď konečne hasiči dostali to peklo pod kontrolu, sa Edison pozrel na svoje spálené sny a zmarenú nádej. Keď sa pozeral na horiacu scénu, povedal: „V katastrofe je veľká hodnota. Všetky naše chyby zhoreli. Vďaka Bohu môžeme začať znovu.“ Tri týždne po požiari vyrobil Edison jeden zo svojich najväčších vynálezov: prvý fonograf (prístroj na záznam a reprodukciu hlasu). Len si skús predstaviť svet hudby a zábavy bez neho!

Nepozeraj sa späť! Dnešné slovo pre teba znie: Nevzdávaj sa, bez ohľadu na to, koľkokrát padneš, vždy môžeš vstať a Pán ti pomôže začať odznovu.

Pane, Ty si mojou silou a mojim štítom. Moje srdce Ti dôveruje. Dostalo sa mi pomoci a moje srdce zaplesalo. Vďačne Ťa  oslavujem piesňou a vzdávam Ti chválu a vďaku. Amen.