Akú odmenu očakávaš?

25.01.2022 20:55

„Lebo mzdou hriechu je smrť a darom Božej milosti je večný život v Ježišovi Kristovi, našom Pánovi.“ (Rimanom 6,23)

Misionár v Číne kráčal po úzkej cestičke medzi malými políčkami. Na rázcestí stretol domorodého roľníka a ten sa ho spýtal: „Kam idete?“ „Dnes je nedeľa. Idem na stretnutie s inými kresťanmi, na bohoslužbu“, - odpovedal misionár. „Poznám ten dom, kde sa vy kresťania zhromažďujete. Zakaždým, keď idem na svoje pole, musím prejsť okolo“, - konštatuje roľník. „A prečo ste sa tam ešte nikdy nepozreli?“  - „Nuž, nie som zaujatý  proti kresťanstvu, ale akú odmenu dostanem, keď sa stanem kresťanom?“ Misionár ostal z tejto otázky trošku prekvapený. Na krátko sa zamyslel a po chvíli povedal: „Viac ako dosť. Najskôr odpustenie hriechov, čo sa nedá ničím zaplatiť. Potom istotu spasenia, isté meno v nebi, pretože vaše meno Boh zapíše do knihy života. Ďalej, pokoj s Bohom a už žiaden strach z duchov a snov. Všetko, čo vás tiaži  môžete v modlitbe zložiť u Ježiša Krista.“ Medzi tým prišli k modlitebni. Misionár pozval domorodca ďalej, ten však nechcel vojsť.  Zdvorilo odmietol so slovami: „Prepáčte, prosím, dnes mám veľa práce. Možno druhý raz.“ Zrejme bol sklamaný. Asi očakával väčšiu odmenu.

Si kresťan? Akú odmenu očakávaš? Chcem ťa dnes povzbudiť v tvojej viere. Ver! Stojí to za to! Večný život v Božej prítomnosti na mieste večnej radosti je skutočne  dostatočnou odmenou.

Vidieť Ježiša v nebi bude pre teba tou najväčšou radosťou.

Drahý Pane Ježišu, pomyslenie na to, že na mňa na konci tejto pozemskej cesty budeš čakať, ma napĺňa nevysloviteľnou radosťou. Chcem  Ti úplne podriadiť svoj život, aby aj ostatní mohli vedieť, že Spasiteľ, ktorého milujem a ktorému slúžim, nie je výmysel. Nech sa rozrastá počet tých, ktorí sa tešia na nebeskú odmenu a stretnutie s Tebou. Amen.