Keď Boh k tebe hovorí

07.03.2019 10:58

„... ako novonarodené deti túžte po nefalšovanom duchovnom mlieku, aby ste ním rástli na spasenie ...“ (1. Petrova 2, 2)

 

Často krát sa pýtam ľudí, či si čítajú Bibliu? Odpovede sú väčšinou plné všelijakých výhovoriek, prečo to nemôžu robiť. Vymenujú tisíc povinností a dôvodov, pre ktoré im na to nezvyšuje žiadny čas. Vieš si predstaviť reakciu, ak by niekto šiel za svojim športovým trénerom a povedal mu, že chce mať dobrú kondíciu, ale nemá čas chodiť do posilňovne? Určite by povedal, „To nemyslíš vážne!“

 

Ak chceš začať čítať Bibliu, musíš najprv urobiť vážne rozhodnutie. Čítanie Písma sa musí stať tvojou každodennou prioritou, inak sa to nikdy nestane. Musí byť rovnakou povinnosťou, tak ako chodenie do práce. Aj tam sa ti nechce každý deň ísť, ale vieš, že musíš. Ani svojej rodine sa ti nechce každodenne venovať, ale jednoducho vieš, že je to tvoja povinnosť a tak to robíš.

 

Keď urobíš toto rozhodnutie a čítanie Biblie sa stane tvojou povinnosťou, tak si zvíťazil. Ak sa obchodní manažéri chystajú urobiť dôležité rozhodnutie, hovorievajú: „Je načase stlačiť spúšť." Tak ju stač! Je čas stlačiť spúšť a dať Božiemu Slovu vo svojom živote náležite miesto.

 

 „... ako novonarodené deti túžte po nefalšovanom duchovnom mlieku, aby ste ním rástli na spasenie ..." (1. Petrova 2, 2).

 

Bože, daj nám hlad po Tvojom Slove, aby sme Ním rástli na spásu. Ty si živý kameň a my chceme prichádzať každý deň k Tebe. Buduj nás svojim Slovom, aby sme boli ako živé kamene duchovného domu, aby sme prinášali duchovné obety, príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. Amen