Boh má všetko pod kontrolou!

12.10.2021 20:19

„Veď ja poznám zámer, ktorý mám s vami - hovorí Pán. Sú to myšlienky pokoja a nie súženia: dám vám budúcnosť a nádej.“ (Jeremiáš 29,11)

Otec mal dve dcéry. Staršia dcéra sa vydala za farmára.. Mladšia dcéra si zobrala hrnčiara. Otec často navštevoval svoje dcéry. Pri jednej z jeho návštev ho staršia dcéra požiadala, aby sa modlil za častejšie dažde, pretože ich plodiny, ktoré pestujú, veľmi potrebujú vodu. Otec súhlasil. Potom, po nejakom čase navštívil svoju mladšiu dcéru. Tá otca požiadala, aby sa modlil za viac slnka, ktoré potrebujú hlinené hrnce, aby sa na slnku vysušili a vytvrdli. Slnko a dážď, dve protichodné požiadavky. Chudák otec bol z toho celkom zmätený a nešťastný. Nakoniec si kľakol na kolená a modlil sa: „Bože, urob to, ako Ty chceš. Nech sa stane tvoja vôľa! “

Dieťa môže uvidieť ostrý a lesklý nôž a plakať, aby ho dostalo ako hračku. Žiadny milujúci rodič však nedá takú nebezpečnú hračku malému dieťaťu. Takýto postoj ma aj milujúci nebeský Otec voči nám ľuďom. To vysvetľuje aj to, prečo nie sú mnohé naše modlitby vyslyšané okamžite alebo vôbec. Boh Otec pozná našu budúcnosť a dá nám len to, čo nám bude na prospech. Boh k nám prostredníctvom Jeremiáša hovorí:  „Veď ja poznám zámer, ktorý mám s vami - hovorí Pán. Sú to myšlienky pokoja a nie súženia: dám vám budúcnosť a nádej.“ (Jeremiáš 29,11)

Hlavným Božím záujmom je meniť naše srdcia a nie situácie v ktorých sa nachádzame. Ani na jednom mieste Písma nám Boh nesľubuje bezstarostný život, ale sľubuje nám, že ak prídu skúšky viery, tak nás cez ne prevedie a dá nám dokonalý pokoj, bez ohľadu na okolnosti v ktorých sa nachádzame.

Veríš, že Boh má všetko pod kontrolou? Ak nie, tak Mu začni dôverovať! Nemáš dôvod panikáriť, že sa veci nedejú podľa tvojich predstáv. Ver Božiemu správnemu načasovaniu, že ak niečo do tvojho života prišlo, prišlo to  v tom najvhodnejšom čase, pretože si už pripravený na nové veci, na nové dobrodružstvo s Bohom, lebo On má plán pre tvoj život.  

Pane Ježišu, Ty si povedal, aby sme sa  nestarali o svoj život, o to čo budeme jesť, piť, ani o to, čo si oblečieme. Svoju dôveru vkladáme do Tvojich rúk a prosíme Ťa o múdrosť, aby sme vedeli rozpoznať za čo máme prosiť, aj ako máme žiť. Požehnaj nás, nech spočívame v Tvojom pokoji. V mene Ježiš. Amen.