Pros a dostaneš!

27.02.2019 11:16

„Aj ja vám hovorím: Proste a dostanete! Hľadajte a nájdete! Klopte a otvoria vám!“ (Lukáš 11,9)

 

Ako je to s vyslyšaním našich modlitieb? V našich modlitbách predkladáme Bohu naše prosby a želania. Chceme niečo od Neho dostať alebo si želáme, aby sa niečo zmenilo k dobrému. Musíme však byť pripravení aj na inú odpoveď, akú očakávame.

 

Hoci  bude Božia odpoveď akákoľvek, vždy je pôvod tejto odpovede v Jeho láske. Možno Boh dá svoje „áno“ tomu, čo Mu predkladáme, možno že, urobí dokonca viac, než „čo žiadame alebo čo si môžeme pomyslieť“. (Efežanom 3,20) Môže sa ale však stať, že Boh musí povedať na naše modlitby  „nie“, pretože to, čo sme si od Neho vyprosovali, by mohlo uškodiť nám alebo iným. Niekedy nás zase vypočuje celkom iným spôsobom, než očakávame alebo ako sme si to predstavovali. V jednom si však môžeme byť úplne istí. Boh nás počuje a rozumie nám, nikdy nás neprehliadne!

 

Drahý Bože, Ty si povedal, že kto prosí dostane, kto hľadá nájde a kto klope,  bude mu otvorené. Ďakujeme, že Ti vo svojich modlitbách môžeme predkladať naše prosby a že Ty si dobrý a milostivý Boh, ktorý vždy vypočuješ a odpovieš na naše volanie. Amen