Božia láska je bezpodmienečná

07.03.2019 11:06

„Milosť a pokoj nech sa hojnosti v poznaní Boha a Ježiša, nášho Pána.“  (2. Petrova 1, 2)

 

Ak si myslíš, že Božia láska k tebe by bola väčšia, keby si mal väčšiu vieru, mýliš sa. Ak si myslíš, že Jeho láska by bola hlbšia, keby tvoje myšlienky a správanie boli lepšie, znovu sa mýliš. Nepleť si Božiu lásku s láskou ľudskou. Ľudská láska rastie s pozitívnymi výkonmi a zmenšuje sa s množstvom chýb. S Božou láskou to tak nie je. Boh ťa miluje práve takého, aký si. Ale nechce ťa takého nechať.

Boh nás očisťuje od špiny: nemravnosti, nepoctivosti, predsudkov, horkosti a chamtivosti. Nám sa takéto očisťovanie nepáči; niekedy si dokonca radšej vyberieme špinu. Možno povieš: „ Ja môžem robiť, čo chcem!“  To je pravda, môžeš. Ale keď to budeš robiť, škodíš si tým. Boh Ti ponúka niečo lepšie. Chce, aby si bol podobný Ježišovi.

 

Pane Ježišu, často sa cítime bezmocní. Je toľko vecí, pod ktorými klesáme a od ktorých sa chceme vyslobodiť a samým sa nám to nedarí. Pre každého z nás si otvoril cestu k Bohu, uprostred svojej slabosti smieme zakúsiť Tvoju slávnu moc. Ty si vstal a si vyvýšený nad všetko! Daj nám pevnú vieru v Tvoje večné víťazstvo, aby sme išli aj v ťažkých dňoch života so zdvihnutou hlavou a s vďakou za Tvoje milosrdenstvo. Amen