Chváľ Pána, On je toho hoden!

27.02.2019 13:45

"Si hoden, Pane a Bože náš, prijať slávu ..." (Zjavenie 4,11)

 

Jeden kresťanský farmár naučil svojho koňa reagovať na slová Biblie. Keď chcel, aby sa kôň dal do pohybu, zvolal: „Chvála Pánovi!" Keď ho chcel zastaviť, vykríkol: „Haleluja!" Všetko išlo dobre, kým sa jedného dňa pri blesku kôň nesplašil a nevyrazil tryskom vpred. Farmár s panikáril a keď mu došlo, že sa mu veci vymkli z rúk, nemohol si v tej chvíli spomenúť na ktoré  slová kôň reaguje. Pred nimi bola priepasť a oni sa k nej v plnej rýchlosti približovali. Zúfalo sa snažil spomenúť si na akékoľvek slová Biblie. Kričal: „Amen! Ježiš je spása! Vzácny! Svätý! " Nič nefungovalo. A práve vo chvíli, keď sa kôň priblížil k priepasti, farmár zvolal: „Haleluja!" Kôň sa zastavil na samom jej okraji. Farmár si s úľavou zotrel pot s čela a povedal: „Chvála Pánovi! "

 

Takýmto spôsobom to asi fungovať nebude. Chválenie Pána nie je len nejaká náboženská činnosť.  Je to niečo viac. Znamená to, že tvoje prvé slová ráno keď sa zobudíš, aj posledné pred spaním, sú vyjadrením vďaky, ktorá vychádza z vnútra tvojho srdca.  Vyslovované slová lásky a uznania priťahujú k sebe a vytvárajú ten najdôvernejší vzťah. Ak sa chceš k Bohu priblížiť ešte viac,  začni Ho ešte viac chváliť. Lebo: „Od východu slnka až po západ chválené buď meno Pána." (Žalm 113,3). Chváľ Ho každý deň,  pretože On je chvály hoden! „Si hoden, Pane a Bože náš, prijať slávu, česť i moc ..." (Zjavenie 4,11)

.

Vyvýšený je Pán nad všetky národy a jeho sláva nad nebesia! Od východu slnka až po západ nech je oslávené meno Pánovo. Nech je zvelebené meno Pánovo odteraz až naveky. Amen