Rozdávaj lásku!

04.03.2019 17:42

„Láska nikdy nezanikne." (1. Korintským 13, 8)

 

 

Vytvoriť si negatívny názor podľa vonkajšieho vzhľadu vraj trvá menej ako dvadsať sekúnd. Ján hovorí: „Kto nemiluje svojho brata, ktorého vidí, nemôže milovať Boha, ktorého nevidí“ (1. Jána 4,20).

 

Nemôžeš milovať Boha, ak skrývaš negatívne city voči druhým. Človek je viac ako telo. Je  duchovnou bytosťou obdarovanou darmi od Boha.  Aj keď sa Mu nepáčia niektoré naše postoje a správanie, nebráni Mu to v tom, aby nás miloval.

 

Prosme Boha, aby nám dal svoje oči. Nech nevidíme nedostatky iných. Nech nevidíme akí sú, ale akí môžu byť. Aj keď nás možno nemajú radi. Pán Ježiš povedal:  „Ak milujete len, tých, čo vás milujú, môžete za to očakávať Božie uznanie? Veď aj hriešnici milujú tých, ktorí ich milujú“ (Lukáš 6,32).

 

Ver, že nikdy nebude ľahké milovať niektorých ľudí. Ale keď urobíš to „ťažké rozhodnutie“ milovať ich za všetkých okolností, odmena bude stáť za to.

 

Jeden biblický učiteľ hovorí: „Boh je láska. Keď dávaš lásku, dávaš Boha a On sa stáva zodpovedným za výsledok. Dávaj lásku v každom okamihu, do každej situácie, do každej modlitby a každej myšlienky. Posilní ťa to a vyženie strach. To je jediné riešenie, ktoré vždy funguje. "

 

Drahý Bože, Tvoje prikázanie nám dáva povinnosť milovať blížneho svojho ako seba samého. Pane, je ľahko milovať tých, ktorí nás milujú, ale ťažko tých, ktorí nám zlé robia. Daj nám oči, ktoré nebudú vidieť ľudí akí sú, ale akí budú, keď ich Ty premeníš svojou láskou. Nauč nás milovať bez podmienok. Amen