Kto je Ježiš?

05.03.2019 21:06

„Prišiel do svojej vlasti a učil ich v synagóge. Oni sa divili a hovorili: „Skade má tento takú múdrosť a zázračnú moc?  Vari to nie je tesárov syn? Nevolá sa jeho matka Mária a jeho bratia Jakub a Jozef, Šimon a Júda?“ (Matúš 13,54-55)

 

Ježiš sa narodil v Betleheme a vyrastal v Nazarete. Bol vychovaný Jozefom a Máriou. Jozef ho vyučil remeslu tesára. Pre obyvateľov Nazaretu bol Ježiš len obyčajným tesárom. Vo veku asi 30 rokov začal kázať evanjelium. Jeho jasné posolstvo vadilo vplyvným náboženským vodcom. Ľud sa divil Jeho slovám plným múdrosti. Taktiež Ježišove zázraky vyvolávali úplne rozdielne reakcie. Pre jedných bolo uzdravenie chorých potvrdením, že On je ohlasovaný Mesiáš, iní Ho považovali za podvodníka a bohorúhača. Nakoniec bol zajatý a ukrižovaný. – Dal svoj život dobrovoľne, aby stratení hriešnici mohli byť zachránení a mohli prísť k Bohu. Zomrel z lásky k nám ľuďom.

 

Ale to nie je všetko. Ježiš vstal z mŕtvych a zjavil sa mnohým očitým svedkom. Po 40 dňoch vystúpil na nebesia k Bohu. Ježiš žije! – a my Ho dnes môžeme skutočne spoznať. Milióny kresťanov na celom svete svedčia o tejto skutočnosti. Chce sa dať spoznať aj tebe – nie ako historická postava, ale ako tvoj Záchranca, ako tvoj priateľ, ako Pán tvojho života, ako večný Boží Syn.

 

Pane Ježišu, nebesia aj zem svedčia o Tvojej sláve. Tebe dal Boh Otec všetko. Ty nad všetkým mocne vládneš. Pred Tebou sa raz zohne každé koleno na nebi, na zemi aj pod zemou a každý jazyk raz vyzná  na slávu Otca, že Ježiš Kristus je Pán. Tebe patrí česť, chvála i sláva na veky vekov. Amen