Nebráň sa Božej láske

31.01.2019 15:19

„... aby ste ... mohli ... poznať Kristovu lásku, ktorá presahuje každé poznanie ..." (Efezským 3,19)

 

Aká je Kristova láska? Predobraz tejto lásky nájdeme vo vzťahu Ozeáša k jeho manželke Gomer. Ona  pobehovala od jedného milenca k druhému, zničila jeho život. Bola bez prostriedkov a bola daná na predaj na trhu otrokov. Hádajte, kto ju prišiel kúpiť? Ozeáš, ktorý si nikdy nedal dolu svoj snubný prsteň. (Ozeáš 3,2)

Boh si používa tento príbeh na to, aby ilustroval svoju vytrvalú lásku k nám. Pán riekol: „Choď a miluj ženu, ktorá má milenca a cudzoloží, ako Pán miluje synov Izraela, hoci sa oni obracajú k iným bohom..." (Ozeáš 3,1).

Božiu lásku si nemôžeš získať tým, že budeš očarujúci, ani ju nemôžeš stratiť tým, že budeš prehrávať. Ale môžeš byť slepý a brániť sa jej. Nerob to!

 

Drahý Bože, viem, že Ty si milosrdný Otec, ktorý miluje každé svoje dieťa, aj keď si to nezasluhuje. Tvoja láska ku mne je bezpodmienečná a presahuje každé poznanie. Otváram sa tejto láske a chcem zakúsiť Tvoju dobrotu a milosrdenstvo. Nechcem sa už vzďaľovať od Teba, ako sa vzďaľuje márnotratný syn z domu svojho otca, ale sa chcem navrátiť k Tebe. Nauč ma milovať, tak ako Ty vieš milovať. Viem, že si ma hľadal, a dnes chcem, aby si ma našiel, aby Tvoja láska mala úspech. Amen