Láska v praxi

24.01.2019 13:58

"... Nemilujme slovom ani rečou, ale skutkom, opravdivo" (1.Jánov 3,18).

Presťahovanie našej novej kazateľky Svetlany z Veľkých Kapušian do Michaloviec  malo vplyv na celú jej rodinu. Dotklo sa aj života ich dcéry Kláriky, pre ktorú bolo treba nájsť novú školu . Vďaka Bohu sa to podarilo a v školskej družine si našla aj dve nové kamarátky –  Angeliku a Eriku. Sú to dvojičky plné života a s Klárikou si ihneď sadli.

 

Život sa s nimi nemaznal a ich situácia nie je vôbec ľahká. Žijú s mamkou a starými rodičmi vo veľmi skromných podmienkach a dá sa povedať, že nad každým eurom musia veľmi dobré porozmýšľať, na čo ho použijú. Mamka s dcérkami prijali naše pozvanie a ak môžu, tak chodia k nám do zboru. S nimi prišiel do zboru aj nový život a hneď si ich každý obľúbil.

 

Keďže ich situácia nie je vôbec ľahká, tak sme sa rozhodli, že im pomôžeme. Svetlanin manžel Attila  im pozháňal zachovalý nábytok. Odišla im aj chladnička, tak sa urobila zbierka, za ktorú chcem poďakovať dobrodincom z nášho zboru aj priateľom a rodinám, všetkým, ktorí na túto dobrú vec prispeli.

 

Apoštol Ján hovorí: "Ak však niekto... vidí svojho brata v núdzi, a zatvorí si pred ním srdce, ako v ňom môže byť Božia láska?" (1.Jánov 3,17). Ak "robíme, čo sa Bohu páči" môžeme počítať s Jeho prísľubom pomoci. Všetci sme boli šťastní, keď sa podarilo nájsť a kúpiť vhodnú chladničku podľa vyzbieraných peňazí. Radosť pri jej odovzdávaní bola obojstranná.

 

Chcem povzbudiť aj ostatných bratov a sestry v Kristovi, aby v prípade, keď sa objaví potreba, oslávili Boha svojou ochotou prejaviť lásku druhým tam, kde vnímame Jeho povolanie.

 

Pane, prosím otvor nám oči, aby sme videli potreby druhých. Otvor naše srdcia pre ľudí a použi naše ruky, aby sme mohli pomôcť v čase núdze. Amen