Nadovšetko láska

10.12.2018 22:50

„Milovaní, milujme sa navzájom, lebo láska je z Boha a každý, kto miluje, narodil sa z Boha a pozná Boha. Kto nemiluje, nepoznal Boha, lebo Boh je láska.“  (1.Jánov 4,7-8)

 

Láska k Bohu a k ľuďom, ktorá pochádza z nefalšovanej viery, je všetko vo všetkom, naplnenie zákona a koniec každého Božieho príkazu. Bez nej je každá naša námaha zbytočná. Z toho však nevyplýva, že láska je všetko a viera a dobré skutky sú zbytočné. Láska je naplnením zákona, neoslobodzuje nás však od jeho plnenia, ale nás núti poslúchať ho. To, čo konáme alebo znášame v láske, určite nezostane bez odmeny, aj keby to bola potupa pre Krista alebo len podanie pohára vody v Jeho mene.

Mali by sme si plne uvedomiť, že nebo je nebo lásky. Nie je nič vyššie vo viere. Keď hľadáš niečo iné ako lásku, pozeráš sa mimo cieľa a kráľovskú cestu opúšťaš. Boh ťa vykúpil z tvojich hriechov a ty sa nemáš usilovať o nič iné ako o lásku. Lebo ako je napísané v liste Korinťanom, vyšší cieľ nemožno dosiahnu: "A tak teraz ostáva viera, nádej, láska, tieto tri; no najväčšia z nich je láska." (1.Korinťanom 13,13)  

 

Pane, ďakujeme Ti, že s vierou sme mohli spoznať lásku, ktorá je dokonalá, bezpodmienečná a niet v nej strachu. Ty si svoju lásku k nám prejavil v tom, že si poslal svojho jednorodeného Syna Ježiša na tento svet, aby nás vykúpil. Pomôž nám zostať v tejto dokonalej láske. Amen