Nedaj sa diablom oklamať!

23.02.2020 21:15

„A v nikom inom niet spásy, lebo niet pod nebom iného mena, daného ľuďom, v ktorom by sme mali byť spasení.“ (Skutky 4,12)

 

Kto má dnes otvorené uši a oči pozoruje, že prebieha veľké zmiešavanie. Lož sa mieša s pravdou. Zo všetkých strán počúvame výzvy na toleranciu a medzináboženskú spoluprácu. Prebiehajú rôzne konferencie o tom, že Ježiš, Budha, Alah sú cestou do neba, lebo všetci vyznávame toho istého Boha. Hovorí sa, že náboženstvá sú ovocím zjavení. Mnohí sa usilujú o medzináboženskú jednotu, aby boli všetkým na prospech.

Nedajte sa oklamať! Kto sa drží Biblie ako Slova od Boha vie, že za týmto úsilím stojí diabol, ktorý v budúcnosti povedie ľudí k jednotnému náboženstvu. Boh v Biblii jasne ukazuje, kde sa ľudstvo ženie. Pán Ježiš nás varuje: „Dajte si pozor, aby vás niekto nezviedol.“ (Matúš 24,5)... „Vystúpi mnoho falošných prorokov a zvedú mnohých.“ (Matúš 24,11) Zároveň nás aj povzbudzuje slovami: „Ale kto vytrvá do konca, bude spasený.  Toto evanjelium o kráľovstve sa bude hlásať po celom svete na svedectvo všetkým národom. A potom príde koniec.“ (Matúš 24, 13-14)

Kristus je jedinou cestou do neba. On je Syn večného Boha, ktorý si právom uplatňuje nárok na absolútnosť. On je cesta, pravda i život! (Ján 14,6) „Boha nikto nikdy nevidel. Jednorodený Boh, ktorý je v lone Otca, ten o ňom priniesol zvesť.“ (Ján 1,18) Kto sa spolieha na Pána Ježiša, ten stavia na pevnom základe. Len vierou v Neho je človek spasený a zachránený pre večnosť.

 

Ježiš prišiel na zem kvôli nám, aby sme my mohli ísť do neba s Ním.

 

Pane Ježišu, si živý Boh, ktorého milujem a uctievam. Ty jedinou cestou vedúcou k večnému životu a ja Ti dnes chcem vzdať česť, chválu i slávu. Amen