Nemaj strach, Boh je stále s tebou!

01.02.2020 10:35

Veď Boh nám nedal Ducha bojazlivosti, ale Ducha sily, lásky a rozvahy.“ (2.Timotejovi 1,7)

 

Zdá sa ti život ťažký? Pripadá ti ako nekonečný boj z ktorého  nevidíš žiadne východisko?

Všetky príbehy evanjelia ťa nabádajú k tomu, aby si začal úplne dôverovať Bohu. Jedine vtedy nebudeš mať strach z toho  čo príde, keď Boh bude u teba na najvyššej priečke. Pozri sa spätne na svoj život. Určite v ňom nájdeš svoje zlyhania alebo sklamania. Porozmýšľaj, či to nebolo vtedy, keď si nedôveroval Bohu alebo, keď  si na Neho zabudol alebo nespomenul.

Urob si vo svojom hodnotovom rebríčku poriadok! Daj Boha na prvé miesto! Boh má nárok na prvé miesto v tvojom živote. On je tvoj Stvoriteľ a zo všetkého najviac mu na tebe záleží. Miluje ťa bezpodmienečnou láskou, ktorú si nedokážeš ani predstaviť. Tá láska sa prejavila vtom, že obetoval svojho jednorodeného Syna Ježiša, ktorý prišiel na tento svet pre hriechy celého ľudstva a bol za ne pribitý na drevo kríža.

Boží syn Ježiš, ktorý nikdy nezhrešil, spravodlivý, nevinný a vo všetkom poslušný svojmu nebeskému Otcovi, zomrel potupnou smrťou na kríži za naše hriechy. Ale na tretí deň vstal z mŕtvych, teraz sedí po pravici Boha Otca. Vybojoval za nás veľké víťazstvo, aby sme aj my mohli prísť k Bohu do večnej slávy.

Možno vo svojom uponáhľanom živote strácaš Boha z očí, ale keď k Nemu prídeš skrze Ježiša Krista a pozveš Ho do svojich problémov, tak sa nemusíš báť, že nebudú vyriešené. V Ňom máš absolútnu istotu. On ťa miluje jedinečnou láskou a prinesie do tvojho srdca pokoj a ty na Neho už nikdy viac nezabudneš.

Hodiny dneška sa budú pohybovať medzi dôverou a slabou dôverou v Boha. Pamätaj, že Ježiš ti dnes vraví: „Neboj sa len ver!“

 

Bože, stále mám vo svojom živote oblasti, ktoré sa potrebujú podrobiť Tvojej autorite. Pane Ježišu Kriste, prosím, daj mi Svoju milosť a silu prenechať všetko Tebe. Amen