Nepoľavuj v behu života!

04.09.2021 15:23

On  dáva silu unavenému a bezmocnému veľkú udatnosť.“ (Izaiáš 40, 29)

Kanadský šprintér Donovan Bailey bol svojho času považovaný za najrýchlejšieho muža planéty. 100 m dokázal zabehnúť za 9,84 sekundy. Jeho príbeh však mohol skončiť úplne inak. Po prvých veľkých úspechoch, mal problémy s prijatím pokynov a podrobením sa tvrdému  tréningu, ktorý od neho tréneri požadovali.  Nakoniec sa podrobil prísnej disciplíne a dosiahol v tvrdej konkurencii ešte väčšie úspechy. Po jeho veľkom víťazstve, odborníci, ktorí posudzovali videozáznam z pretekov prišili k zaujímavému záveru: Bailey nikdy nespomalil. V skutočnosti, stále zrýchľoval, až pokým neprebehol cez cieľovú čiaru.

Izaiáš hovorí: „ On dáva silu unavenému a bezmocnému veľkú udatnosť. “ (Izaiáš 40, 29) S Bohom dokážeš žiť naplno až do dňa, kedy ťa povolá k sebe domov! Aj Pán Ježiš ťa dnes slovami Písma volá k sebe: „Poďte ku mne všetci, ktorí sa namáhate a ste preťažení, a ja vás posilním.“ (Matúš 11, 28) A tak nespomaľuj v behu svojho života! Nedaj sa ničím odradiť, ale vlož všetko do Božích rúk a On ti pomôže úspešne prebehnúť cieľovou čiarou.

Nikdy nevieš, čo dokážeš, kým to neskúsiš!

Pane, prosíme Ťa, veď naše kroky a pomáhaj nám v behu nášho života. Bez Teba by sme nikdy nedokázali úspešne prebehnúť cieľovou páskou. Ty si premohol tmu tohto sveta a priniesol si svetlo svojho evanjelia. Svieť nám na ceste nášho života i v dnešný deň. Amen.