Nezamiluj si tento svet!

21.02.2019 08:35

"... žite v bázni v čase svojho pobytu na zemi." (1. Petrova 1,17)

 

Skutočnosť, že tento svet nie je naším definitívnym domovom, vysvetľuje, prečo tu zažívame ťažkosti a sklamania. Tiež to vysvetľuje, prečo niektoré zasľúbenia vyzerajú ako nenaplnené, niektoré modlitby ako nevypočuté a niektoré okolnosti ako nespravodlivé.

A to kvôli tomu, aby sme sa nestali príliš pripútanými k tomuto svetu, Boh dovolí, aby sme pociťovali určitú mieru nespokojnosti. Niektoré naše túžby nebudú nikdy uspokojené. Nie sme tu úplne šťastní, pretože ani nemáme byť! Naozaj, nebudeme v nebi ešte ani dve sekundy až sa rozhliadneme okolo a povieme: „Prečo som kládol takú dôležitosť na pozemské veci?" Pravda je taká, že pri smrti neopustíš domov, ale odídeš domov!

Biblia hovorí: „Sme teda Kristovými vyslancami ..." (2. Korintským 5,20). Preto sa príliš nepripútavaj k tomu, čo je okolo teba, pretože je to iba dočasné. „a tí, čo užívajú tento svet, akoby ho neužívali, lebo tvárnosť tohto sveta sa pomíňa." (1. Korintským 7,31). Preto to čo je okolo teba užívaj a využívaj pre naplnenie Božích zámerov, ale si to nezamiluj!

 

Pane Ježišu, Ty si povedal, že v dome Tvojho Otca je mnoho príbytkov. Pomôž nám žiť s vierou, že po skončení tejto pozemskej púte odídeme domov, do svojho príbytku, ktorý si nám prichystal v nebi. Amen