Nezatváraj si dvere do Kráľovstva!

09.10.2021 16:54

„Ani smilníci, ani modloslužobníci, ani cudzoložníci, ani prostitúti mužov, ani ich súložníci,  ani zlodeji, ani lakomci, ani opilci, ani rúhači, ani vydierači nebudú dedičmi Božieho kráľovstva.“ (1.Korinťanom 6, 9-10)

Alkoholik žil so svojou manželkou a dieťaťom. Po príchode domov v silne opitom stave zvykol šialene kričať a biť svoju ženu. Manželka a nevinné dieťa sa báli jeho krutej a násilníckej povahy. Trpeli ticho a bezmocne. Jedného dňa priniesol muž domov balíček mäsa a požiadal svoju manželku, aby mu z neho pripravila obľúbené jedlo na večeru. Potom si odišiel vypiť. Manželka bola plne zaneprázdnená prípravou večere, čo využil ich pes, ktorý sa vkradol do kuchyne a celé mäso zožral. Nahnevaná manželka udrela psa ťažkou palicou tak silno, že ho zabila. Veľmi sa bála muža a tak mu pripravila večeru zo psa.   Dievčatko to všetko v tichosti sledovalo. Keď opitý otec prišiel na večeru a chystal sa začať jesť, mala strašnú dilemu. Chcela odhaliť pravdu, ale strašne sa bála následkov. Rovnako nechcela nechať otca nevedome jesť mäso zo psa. Nakoniec už ďalej nevydržala a nahlas prehlásila: „ Ak ti poviem pravdu, otec, zbiješ moju mamu. Ale ak ti nepoviem, pravdu, zješ nášho psa! “ Muž, keď počul tieto nevinné slová svojho dieťaťa, bol strašne rozrušený. Uvedomil si, že jeho kruté zvyky spôsobili túto nepríjemnú situáciu. V tento večer urobil jedno vážne životne rozhodnutie – rozhodol sa prestať piť. Láskyplne objal svoje dieťa, aj manželku. So slzami v očiach spolu ďakovali Bohu za Jeho požehnanie.

Pitie alkoholu, fajčenie, užívanie drog, sledovanie nemorálnych programov a internetu, to sú  hriešne radosti, ktoré ničia naše zdravie, čistotu, charakter a život, čo vedie k fyzickým, duševným a morálnym chorobám a smrti.  Ešte horšie je, že nám bránia aj vstupu do Božieho kráľovstva. Biblia nás varuje: „Nemýľte sa! Ani smilníci, ani modloslužobníci, ani cudzoložníci, ani prostitúti mužov, ani ich súložníci,  ani zlodeji, ani lakomci, ani opilci, ani rúhači, ani vydierači nebudú dedičmi Božieho kráľovstva.“ (1.Korinťanom 6, 9-10) 

Máš  škodlivé návyky? Vyznaj ich Bohu ako hriechy a pros Otca v mene Ježiša a by ti dal silu odolať týmto hriešnym pokušeniam!

Bože, Pane náš,  Ty nás vo Svojom Slove varuješ, že nespravodliví nebudú dedičmi Božieho kráľovstva. Prosíme, ukazuj nám všetky zlé veci, ktoré nám bránia vstupu do Tvojho kráľovstva, aby sme ich zložili k Tvojim nohám, lebo iba Ty nás môžeš vyslobodiť z hriechov a Ty nám dáš silu odolávať diablovým pokušeniam. Amen.