Boží pokoj

13.03.2019 10:46

„Zmierte sa s Bohom!“ (2. Korinťanom 5,20)

 

Pokoj – vysnívané želanie mnohých ľudí. Ale kde ho nájsť? Ľudia ho hľadajú v rodinách, medzi priateľmi, na pracovisku, vo svojom srdci. Prečo ho tak málo ľudí nájde? Lebo ho nehľadajú na správnom mieste. Pokoj možno nájsť jedine u Boha. Keď máme pokoj s Ním, napravia sa aj naše medziľudské vzťahy.

 

Pokoj sa začína odpustením hriechov. Možno sa to zdá až neuveriteľne jednoduché, ale v Božom Slove je napísané:“ ...pre môj hriech nemajú pokoj moje kosti.“ (Žalm 38,3) Túto pravdu potvrdzujú skúseností mnohých ľudí.

 

Ako získať pokoj s Bohom? Pôvodca pokoja sa volá Ježiš Kristus. „...a aby skrze neho zmieril všetko so sebou, keď pre jeho krv na kríži priniesol pokoj všetkému, čo je na zemi aj čo je na nebi.“ (Kolosanom 1,20)

 

Boh je Spravodlivý a Svätý, a preto nemôže mať spoločenstvo s hriešnymi ľuďmi. Vo Svojej veľkej láske k nám však poslal svojho Syna ako Záchrancu pre každého, kto uverí vo výkupné dielo na kríži. A s Ním nám dáva aj nebeský pokoj: „Pokoj vám zanechávam, svoj pokoj vám dávam. Ale ja vám nedávam, ako svet dáva.“ (Ján 14,27)

 

Keď si priznáme svoje hriechy a vyznáme ich pred Bohom, odpustí nám ich na základe obeti svojho Syna Ježiša Krista. Táto istota odpustenia našich hriechov prinesie do nášho vnútra vytúžený pokoj. Srdce, ktoré je zakorenené v milosti prežíva pokoj s Bohom.

 

 

Svätý Bože, v Tvojom Slove je napísané, že neverní nemajú pokoj. Ďakujeme Ti za Tvoju milosť, za Tvojho Syna Ježiša Krista, že skrze obeť kríža nám môžu byť odpustené hriechy a my môžeme byť zmierení z Tebou a mať vo svojom srdce vytúžený pokoj. Amen