Kristus nás privedie k Bohu

16.02.2019 10:02

„Veď aj Kristus raz navždy trpel za hriechy, spravodlivý za nespravodlivých, aby vás priviedol k Bohu.“ (1. Petrov 3,18)

 

Väčšina ľudí žije v presvedčení, že spásu môžu získať svojim vlastným pričinením a to mnohými dobrými skutkami a troškou milosti. Aj nebo si predstavujú ako miesto plné spravodlivých ľudí, ktorí dosiahli minimálne požiadavky, ktoré od nás Boh požaduje. Peklo je potom miestom „jasných“ hriešnikov.

Ďakujme Bohu, že je to len čistá ľudská fantázia! Keby nebo bolo len pre „dobrých“ ľudí, tak by sme aj my zostali vonku. Ak sa porovnáme s inými ľuďmi, možno sa nám bude zdať, že sme na tom celkom fajn. Ale ako obstojíme pred svätým Bohom, ktorý o nás všetko vie?

Ten, kto si prizná svoj hriešny stav, svoju biedu a svoju bezmocnosť pred Bohom, iba ten smie poznať a vierou uchopiť Božiu milosť. Pán Ježiš povedal, že neprišiel volať spravodlivých, ale hriešnikov, aby sa kajali. (Lukáš 5,32)

Pozrime na zločinca, ktorý visel vedľa Krista na kríži. Akú spravodlivosť mohol tento muž učiniť? Aké dobré skutky mohol ešte vykonať? A predsa mu Ježiš sľúbil, že ešte tento deň bude s Ním v raji! Božie Slovo nám dáva uistenie: „Veď aj Kristus raz navždy trpel za hriechy, spravodlivý za nespravodlivých, aby vás priviedol k Bohu.“ (1. Petrov 3,18)

 

Drahý Bože, tak ako prorok Izaiáš, aj ja chcem dnes vyznávať: „Beda mi, lebo som len človek s nečistými perami a žijem uprostred ľudí s nečistými perami“. Ďakujem Ti za Tvoju veľkú milosť, že skrze obeť Pána Ježiša na kríži,  môžem aj ja prísť k Tebe do slávy. Amen