Pred Bohom nič neukryješ

25.09.2021 22:54

„Bože, ty poznáš moju nerozumnosť, nie sú ti skryté moje previnenia.“ (Žalm 69,6)

Bol nádherný slnečný deň. Štyria študenti sa rozhodli, že si urobia namiesto školy voľno. Ako sa však vyhovoriť v škole? A tak vymysleli plán -  povedia svojej mladej profesorke, že dostali na aute defekt, a preto nemohli prísť do školy. A tak aj urobili. Keď na druhý deň prišli do školy, povedali výhovorku, ktorú si pripravili. Docentka ju prijala a oni boli šťastní, že im všetko vyšlo podľa ich plánu. Učiteľka im dokonca povedala, že si nemusia robiť starosti so zameškanou látkou a že im dá krátky test na inú tému. Veľmi ich to potešilo. Zrazu, keď nazreli do svojho testu ostali v šoku hneď nad prvou otázkou, ktorá znela: „Ktorá pneumatika mala defekt?“ Možno im v tej chvíli mysľou prebehlo porekadlo: „Lož má krátke nohy“.

Skôr, či neskôr všetko vyjde na svetlo. Každá lož raz bude odhalená, každý hriech raz bude odkrytý. Pred Vševediacim Bohom nič nezatajíš. On vidí aj to, čo sa deje v skrytosti. Nič nezostane utajené. Pamätaj, že každý nevyznaný hriech bude potrestaný. Keď nie tu na zemi, tak na poslednom súde, tam bude musieť zložiť účet každý. „Všetci sa totiž postavíme pred Boží súdny stolec.“ (Rimanom 14, 10)  Boh skrze proroka Ezechiela hovorí: „Hospodin, nemá záľubu v smrti bezbožného, ale v tom, že sa bezbožný odvráti od svojho spôsobu života a bude žiť.“ Tento verš potom pokračuje  ďalej: „Odvráťte sa, odvráťte od svojich zlých spôsobov života!“ (Ezechiel 33,11)

Nebuď nerozumný! Ak si to ešte neurobil, tak sa odvráť od svojho zlého spôsobu života. Poď dnes k Ježišovi a vyznaj Mu svoje hriechy! Polož ich k Jeho nohám. Pros Ho o odpustenie. Pozvi Ho, aby vstúpil do tvojho srdca, aby zmenil tvoje zmýšľanie  aby si sa mohol stať novým človekom a budeš žiť.

Pane Ježišu, Ty máš slová večného života. Prišiel si na tento svet, aby si ho zachránil. Trpel si a zomrel si za hriechy sveta, vyniesol si ich na drevo kríža, aby bol ospravedlnený každý, kto uveril v Teba  a prijal odpustenie skrze Tvoju veľkú obeť na Golgotskom kríži. Ďakujeme Ti za nezaslúženú milosť, ďakujeme Ti za dar večného života.  Ďakujeme Ti, že Ty si zomrel a vstal z mŕtvych, aby sme aj mi mohli večne žiť. Amen.