Priblíž sa k Bohu!

01.03.2019 17:53

„Priblížte sa k Bohu a on sa priblíži k vám.“ (Jakub 4, 8)

 

Planéta Merkúr je horúca, Pluto naopak chladné. A to preto, že Merkúr je blízko a Pluto je zas ďaleko od zdroja tepla - Slnka. Teplotu a klímu planét určuje ich blízkosť k Slnku.

 

Ak by sme si to premietli do duchovnej oblasti, tak aj tu by platil ten istý princíp. Zdroj lásky je Ježiš a tvoja láska je taká veľká ako blízko si pri Ňom. Táto vzdialenosť je priamo úmerná tomu ako veľmi po Ježišovi túžiš. Ty rozhoduješ o tejto vzdialenosti. Čím si pokornejší, tým si bližšie. Naopak, pýcha spôsobuje vzdialenie sa od Ježiša a tým aj chlad v srdci. Cítiš, že ti chýba láska? Máš chlad v srdci a nedokážeš milovať? Tak poď bližšie, priblíž sa k Ježišovi. Lebo On je Láska! On naplní  tvoje srdce svojou láskou, aby si aj ty dokázal milovať.

 

„Buďte k sebe navzájom láskaví a milosrdní, navzájom si odpúšťajte, ako aj vám odpustil Boh v Kristovi!“ (Efežanom 4,32)

 

Drahý Bože, Ty si dobrý a láskavý a veľmi milostivý voči všetkým, čo Ťa vzývajú. Dobrý si každému a milostivý ku všetkým svojim stvoreniam. Nech Ťa oslavujú, Pane, všetky Tvoje diela a Tvoji svätí nech Ťa velebia. Amen