Prijal si už tento vzácny dar?

04.09.2021 15:32

„...darom Božej milosti je večný život v Ježišovi Kristovi, našom Pánovi.“ (Rimanom 6, 23)

Mladý muž z jednej bohatej rodiny práve ukončil vysokú školu. V štvrti mesta, kde bývali, bolo zvykom, že pri takejto príležitosti rodičia kúpili svojim deťom nové auto. A tak už niekoľko mesiacov chodil s otcom po meste a spolu obzerali autá. Týždeň pred promóciou ho mali už vybraté. Bol si istý, že v ten večer, keď sa vráti z promócie, mu otec slávnostne odovzdá kľúče od nového auta. A predstavte si, aké sklamanie prežil. Vrátil sa domov a otec mu podával krásne zabalenú Bibliu! Tomáš sa tak nahneval, že hodil Bibliu na zem a utiekol z domu. Po tejto udalosti sa s otcom už nikdy nestretol. Až keď dostal správu, že otec zomrel, vrátil sa opäť domov. Keď raz v noci sedel v obývačke a rozmýšľal o tom, čo všetko zdedil, pohľad mu padol na Bibliu, ktorú mu otec v ten večer daroval. Zotrel z nej prach a otvoril ju. Našiel v nej poukážku s dátumom jeho promócie a presnou sumou auta, ktoré spolu vybrali!

Niektoré dary sú pre nás cenné preto, že sme ich dostali od niekoho koho si veľmi vážime. Obzvlášť cenný dar je ten, ktorý nám  dá niekto z lásky, nie z povinnosti. Našim najvzácnejším  darom je dar od Boha, ktorým je Jeho milovaný Syn Ježiš Kristus. V Ňom nám Otec daroval všetko. „Jeho božská moc nám darovala všetko potrebné pre život.“ (2. Petra 1, 3) „ Veď Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nik, kto verí v neho, nezahynul, ale mal večný život.“ (Ján 3, 16)

O koľko viac radostných chvíľ by si v živote prežil, keby si svoju Bibliu otváral častejšie!

Drahý Bože, ďakujem Ti za najvzácnejší dar, za večný život, ktorý si mi daroval vo Svojom Synovi, mojom Pánovi Ježišovi Kristovi. V Ňom si mi daroval všetko potrebné pre život. Ďakujem za nádej ukrytú v slovách: „Nik kto verí v Neho nezahynie, ale bude mať večný život.“ Amen.