Prinášaš ovocie?

13.04.2019 22:06

"... prišiel si pre jeho ovocie, ale nenašiel na ňom nič."  (Lukáš 13, 6)

 

Ježiš povedal: „Istý človek mal vo vinici figovník; prišiel si pre jeho ovocie, ale nenašiel na ňom nič. Povedal vinárovi:, Pozri, už tri roky chodím hľadať ovocie na tomto figovníku, a nič nenachádzam. Vytni ho! Prečo má kaziť aj zem? 'On mu odpovedal:, Pane, nechaj ho ešte tento rok, až ho okopem a pohnojím. Snáď nabudúce ponesie ovocie; Ak nie, potom ho vytnem ' “(Lukáš 13, 6-9).

Ako dlho slúžiš Pánovi? Aké hmatateľné "ovocie" tvoja služba prináša? Každý z nás máme iný potenciál. Ježiš učil, že niektorí majú tridsaťnásobnú, iní šesťdesiatnásobnú a ďalší stonásobnú úroveň produktivity, čo je ovplyvnené vierou a obdarovaním. Boh napríklad neočakáva šesťdesiatnásobný zber od toho, kto je schopný priniesť tridsaťnásobný. On nie je pochabým zadávateľom úloh. Ak si však máme z tohto podobenstva vziať nejaké ponaučenie, potom je to, že Boh nechce, aby si len tak sedel s rukami v lone a nič nerobil. Slová "Vytni ho" tí to majú dôrazne pripomínať.

Boh je trpezlivý. Bude na tebe pracovať rok za rokom v snahe doviesť ťa do takej duchovnej zrelosti, aby si bol schopný naplniť zámer, pre ktorý ťa priviedol do svojho kráľovstva. Pokiaľ ale po všetkom jeho úsilí odmietneš niesť ovocie, nájde si niekoho iného. Hlavné je, aby sa Božie zámery nakoniec naplnili!

 

Pane Ježišu, Ty si povedal, že kto ostáva v Tebe a Ty v ňom, prináša veľa ovocia.  Pomôž nám  v našom úsilí byť stromom, ktorý bude načas prinášať dobré ovocie. Bez Tvojej pomoci by sme to nedokázali. Amen