Rozmýšľaj a konaj ako Ježiš

06.03.2019 17:00

Nech je také zmýšľanie vo vás, aké bolo  aj v Kristovi Ježišovi...“ (Filipanom 2, 5)

 

Max Lucado napísal: „Ako by vyzeral tvoj život, keby si jeden deň premýšľal a konal ako Ježiš? Keby jeho priority určovali tvoju činnosť, jeho vášeň viedla tvoje rozhodnutia a jeho láska riadila tvoje správanie? Aký by si bol? Všimli by si ľudia zmeny? Videla by tvoja rodina niečo nové? Pocítili by tvoji spolupracovníci nejaký rozdiel? A čo tí, ktorí nemali v živote veľa šťastia; správal by si sa k nim rovnako, ako si zvyknutý? Čo tvoji priatelia; zaznamenali by viac radosti? A čo tvoji nepriatelia; dostalo by sa im viac milosti a zľutovania? Ako by to ovplyvnilo teba osobne? Tvoje výkyvy nálad? Tvoj temperament? Spal by si lepšie? Vnímal by si smrť inak? Platil by si inak dane? Je možné, že by si potreboval menej aspirínu alebo sedatív? Ako by si reagoval na dopravné zápchy? Alebo keď ti nevyjde obchod alebo ľudia nerobia to, čo chceš, aby robili? Bál by si sa stále toho, čoho sa bojíš? Alebo by si robil stále to, čo robíš?

Zastav sa a zamysli sa nad svojím životom, nad záväzkami, povinnosťami a schôdzkami. Keby mal Ježiš plnú vládu, zmenilo by sa niečo? Premýšľaj o tom chvíľu. Zaostruj objektív svojej predstavivosti tak dlho, kým nezískaš jasný obraz toho, ako Ježiš vedie tvoj život. Potom rýchlo stlač spúšť a uchovaj si ten obrázok. To, čo vidíš, je to, čo Boh chce! 

,Nech je také zmýšľanie vo vás, aké bolo v Kristovi Ježišovi ...´  (Filipanom 2, 5). Ak sa odhodláš prežiť takto celý život, alebo rok alebo dokonca len mesiac, stane sa z teba premenený človek. Tak to proste skús aspoň na jeden deň. Ešte dnes! "

 

Pane Ježišu, prosíme o Tvoju lásku, aby nás nielen viedla, ale aby nás aj naplnila a premohla v nás všetko sebectvo a samoľúbosť. Otvor nás svojou láskou pre našich blížnych, aby skrze nás mohli zažiť Tvoje milosrdenstvo a Tvoj pokoj. Zostaň s nami a daj nám zakúsiť Tvoju blízkosť a posilňuj nás ku všetkému dobrému pre každý deň nášho života. Amen