Učme sa odpúšťať

24.04.2019 12:46

„... Ešte bol ďaleko, keď ho otec zbadal. Zľutoval sa nad ním, pribehol k nemu, hodil sa mu okolo krku a vybozkával ho“ (Lukáš 15,20).

 

Božia láska k nám je nezaslúžená, a predsa nemenná. Aj keď som sa od Neho odvrátil, neotočil sa ku mne chrbtom, neprestal ma hľadať, ochraňovať a čakať na mňa. Jeho láska je nezaslúžená, ale nemenná; často ignorovaná, ale nikdy neodobratá.

 

Všetci nesieme vinu, ale náš nebeský Otec nás víta rovnako ako otec z príbehu, objímajúci svojho márnotratného syna. "... Jedzme a radujme sa, lebo tento môj syn bol mŕtvy, a ožil. Bol stratený, a našiel sa..." (Lukáš 15, 23-24). Hospodin sa raduje z tých, ktorí sa k Nemu navrátili, čo je hodné oslavy.

 

Hospodine, ďakujeme Ti, že aj keď sme sa od Teba neraz odvrátili, Ty si od nás nikdy neodvrátil svoju tvár, ale hľadal si nás, ochraňoval a čakal si na náš návrat k Tebe.  S radosťou prijímaš, každého  zblúdeného, ktorý sa k Tebe navrátil. Aj my chceme v Tvojom mene šíriť lásku a odpustenie, ktoré nám dávaš a ktorému nás učíš. Prosíme pretváraj nás na Svoj obraz. Amen