Ver Bohu, ktorý dáva nádej!

11.03.2019 14:45

„Neochvejne sa držme  nádeje ...“ (Židom 10,23)

 

Určite ste sa stretli vo svojom okolí z ľuďmi, ktorí žijú bez nádeje. Aj keď sa usmievajú, ich oči sú ako mŕtve. Hovoria, ale v ich hlase chýba radosť. Sú ako nastrojené figuríny kráčajúce  "nikam". V ich srdci je beznádej.

 

Kristov nasledovník takto nežije, lebo ma nádej. „Neochvejne sa držme nádeje, ktorú vyznávame, lebo verný je ten, ktorý dal prisľúbenie." (Židom 10,23). Našou nádejou nie je šťastie, rovnajúce sa tomu, keď vyhráme v lotérii. Je  to dôvera, že Boh urobí to, čo povedal.

 

 „Podvečer je nám hosťom plač a radosť nad ránom.“ (Žalm 30, 5). Sú to slová, v ktorých je nádej. Nádej, že  bude lepšie! S takýmto postojom nemôžeš prehrať. Viera v Božie zasľúbenia ťa bude držať nad okolnosťami a pomôže ti ísť ďalej. Čo Boh zasľúbil, to platí! Jeho slovo je Pravda a Amen!  Ver Jeho slovu a prehlasuj: „Ak to Boh zasľúbil, potom tomu verím, a to mi stačí!"

 

Bože, Pane náš, ďakujeme, že to, čo si zasľúbil, stále platí. V Tvojej blízkosti je nám dobre. Často bývame unavení, vyčerpaní a trápia nás rôzne starosti. U Teba však máme vždy útočište, lebo Ty si naším prístavom nádeje. Viera v Teba nás drží nad okolnosťami. Veríme, že i dnes budeme počuť Slovo, ktorým nás chceš povzbudiť a ktoré nám pomôže ísť ďalej. Amen