Ver v Pána Ježiša a budeš spasený!

06.03.2019 08:10

Ver v Pána Ježiša, a budeš spasený!

 

 

„... čo mám robiť, aby som bol zachránený?" (Skutky 16,30)

 

Čo mám robiť, aby som bol zachránený? Väčšina významných náboženstiev odpovedá na otázku tým, že ti odovzdá knihu pravidiel, ktoré musíš dodržiavať, aby si sa dostal do neba. Mnohí z nás sa o to pokúšajú a vzdávajú to, keď narazia na prekážky.

 

Keď sa žalárnik spýtal, čo má robiť, aby bol zachránený, Pavol nepovedal: „usilovnejšie pracuj, modli sa dlhšie, dávaj viac a správaj sa morálnejšie.  Povedal: „Ver v Pána Ježiša, a budeš spasený ty aj všetci, ktorí sú v tvojom dome " (Skutky 16,31).

 

Viera je koreň stromu, ktorý nazývame spasenie; skutky sú ovocím, ktoré na ňom rastie. Dobré skutky nerobíme preto, aby sme boli spasení - naše dobré skutky sú len vyjadrením lásky a vďačnosti voči tomu, ktorý nás už spasil. V okamihu, keď vložíš svoju dôveru v Krista, ťa Boh začína vidieť ako spravodlivého a na tomto základe ťa prijíma dvadsať štyri hodín, sedem dní v týždni. Nie si rád?

 

 

Pane Ježišu Kriste, ďakujeme Ti, že nás neprestávaš hľadať, nachádzať a zachraňovať. Ďakujeme Ti, že vierou v Teba môžeme byť zachránení. Daj, aby sme Tvoju milosť nebrali nadarmo. Prosíme, odpusť nám naše hriechy, buď k nám milostivý a maj s nami trpezlivosť. Amen