Vidíš sa Božími očami?

04.09.2021 19:37

Veď ja poznám zámer, ktorý mám s vami - hovorí Pán. Sú to myšlienky pokoja a nie súženia: dám vám budúcnosť a nádej.“ (Jeremiáš  29, 11)

Muž, ktorý mal veľkú depresiu išiel za svojim psychiatrom. Vyrozprával mu svoj problém a čakal od neho múdru radu, ktorá by mu pomohla cítiť sa lepšie. Psychiater ho prekvapil diagnózou, ktorú u neho zistil: „Máte nízke sebavedomie a to je typické pre tých, ktorí prehrávajú!“

V dnešnej dobe môžeme stretnúť plno ľudí s takouto diagnózou. Keď sa pozeráme na seba negatívne, tak máme pocit, že sa na nás ľudia pozerajú povýšenecky. To u nás potom vyvoláva pocit menejcennosti.  Začnime sa na seba pozerať tak, ako nás vidí Boh, ktorý nás miluje a plánuje našu budúcnosť.  Potom sa náš celkový pohľad na život  zmení, lebo s Bohom nemôžeme prehrať. Dokonca aj keď padneme, On nám pomôže znova sa postaviť a pohnúť sa vpred.

Možno, keď sa pozeráš na seba, máš tendenciu vidieť niekoho, kto robí chyby.  Ale keď sa začneš pozerať na seba v zrkadle Božieho Slova, potom uvidíš niekoho, kto je premenený na Boží obraz. Nepriateľ sa ti snaží nahovoriť, že nemáš žiadnu hodnotu, Boh však vidí v tebe poklad, ktorý do teba vložil. Keď ho položíš na trón svojho života, On ti dá schopnosť triumfovať nad minulosťou, odolať pokušeniu, prelomiť tvoje dobrovoľne prijaté obmedzenia a začať veriť skutočnosti, že máš v Jeho očiach úžasnú hodnotu.

Veľký a mocný Kráľ na nebesiach ťa považuje za svoj jedinečný poklad. 

Najvyšší Kráľ na nebesiach, v Tebe nachádzam svoju skutočnú hodnotu. Ty ma nazývaš jedinečným pokladom. Viem, že to nie je pre žiadne skutky, ale kvôli tomu, kým si Ty, Pane. Amen.