Zajtra môže byť neskoro

22.09.2021 20:05

„Alebo opovrhuješ bohatstvom jeho dobroty, trpezlivosti a zhovievavosti a nevieš, že Božia dobrota ťa vedie k pokániu?“ (Rimanom 2,4)

Mladý muž išiel na motorke. Na železničnom priecestí bola poľadovica a on spadol z motorky a ostal ležať na ceste. Nákladné auto, ktoré išlo za ním okamžite brzdilo, ale pre poľadovicu sa mu nepodarilo zastaviť. Vodič nákladného vozidla nevidel motorkára a okamžite alarmoval políciu, lebo si myslel, že toho človeka prešiel. Keď potom roztrasený vychádzal z kabíny, zbadal, ako ľahko zranený muž vylieza spod auta.

Ako v takom prípade reagujú ľudia? Iste by sme počuli: „Ten mal ale šťastie“. Veriaci človek, sa nad tým zamyslí a povie si: „Tu zasiahol Boh a toho človeka ochránil. Prečo to urobil?“ Lebo Boh ľudí miluje a chce každého priviesť k pokániu a k obráteniu.

Možno si už aj ty bol v situácii, keď si bol kúsok od smrti alebo si bol vo veľkom nebezpečenstve. Aká bola tvoja reakcia? Spoznal si v tom Božiu dobrotivosť a urobil si pokánie zo svojho minulého života? Alebo opovrhuješ Božou trpezlivosťou s tebou? Neopovrhuj bohatstvom Jeho dobroty, trpezlivosti a zhovievavosti. Boh na teba stále čaká. Ešte dnes sa môžeš k Nemu obrátiť a vyznať Mu svoje hriechy. Urob tento krok a uver vo Vykupiteľa Ježiša Krista!

Nespoliehaj sa na zajtrajšok, dokonca sa nespoliehaj ani na dnešok. Spoliehaj sa na túto chvíľu, na tento okamžik v ktorom práve žiješ.

Drahý Bože, ďakujem Ti za nezaslúženú lásku, ktorou ma miluješ. Ďakujem Ti za ničím nezaslúženú darovanú milosť, ktorej nie som hodný. Ďakujem Ti za Tvoju dobrotivosť, trpezlivosť a zhovievavosť, ktorú so mnou máš a ktorá ma vedie k pokániu a k pokore. Prosím, naplň moje srdce Svojou láskou a veď moje kroky po úzkej ceste, ktorá vedie do radosti. O to Ťa prosím Otec v mene Ježiš. Amen.