Zostavajme v Bohu a prinášajme dobré ovocie

25.05.2016 15:20

„Ak niekto neostane vo mne, vyhodia ho von ako ratolesť a uschne. Potom ich pozbierajú, hodia ich do ohňa a zhoria.“  (Ján 15,6)

 

Boh od nás kresťanov požaduje, aby sme Mu prinášali dobré ovocie viery. Často sa stáva, že človek, ktorý si myslí o sebe, že patrí Kristovi je neplodný. Stáva sa uschnutou ratolesťou, ktorú zozbierajú a spália v ohni.

Čo môže byť príčinou takého stavu? Niekto nikdy nepochopil že, znovuzrodenie je odovzdanie sa Pánovi a vedie k svätej poslušnosti a milujúcej službe. Nestačí sa uspokojiť myšlienkou, že sme uverili a sme zachránení pred peklom. Vieru je potrebné potvrdiť skutkami, ktoré sú dobrým ovocím, Bohu na slávu.

Otvorme svoje oči a zamyslime sa nad sebou, či sa aj z nás nestávajú vyschnuté ratolesti. Je náš život svieži, vitálny, zelený, prinášajúci ovocie? Neraz sa stáva, že sme kresťanmi iba jazykom, že naše skutky nie sú potvrdené tým, čo vyznávajú naše ústa.

Denne sa obnovujme v Duchu, berme si Kristovo slovo k srdcu a prosme za pravé zotrvanie v Kristovi, aby sme prinášali dobré ovocie. "Každý strom, ktorý neprináša dobré ovocie, vytnú a hodia do ohňa. Teda po ich ovocí ich poznáte." (Matúš 7,17-20). 

Nech Kristovo napomenutie "ak niekto nezostáva vo mne"  nám celou svojou naliehavosťou pripomenie "zotrvajte vo mne". Iba detské odpočívanie v spojení s Kristom a uistenie plné dôvery ma udrží v Ňom a pomôže mi prinášať bohaté ovocie života. Nech každé pomyslenie na uschnutú a spálenú ratolesť nás napĺňa svätou bázňou a opatrnosťou.

 

Pane Ježišu, pomôž nám byť úrodným stromom rastúcim pri vodných tokoch, stále zeleným, na čas prinášajúcim hojné ovocie. Amen