Si kresťan alebo nosíš také meno?

05.02.2019 21:03

„Veď boj patrí Hospodinovi...“ (1. Samuelova 17,47)

 

Jedného dňa bol vojak obvinený z úteku pred nepriateľom, predvedený pred Alexandra Veľkého. Ten sa ho opýtal: „Ako sa voláš?" Vojak sklonil hlavu a odpovedal: „Alexander". Alexander Veľký ho schmatol za ramená a povedal vojakovi: „Zmeň svoje správanie alebo zmeň svoje meno!"

Ak si kresťan, tak si bol povolaný k tomu, aby si žil život, ktorý prináša česť Kristovi, ktorého meno nesieš. Musíš zmeniť svoje správanie aj postoj voči  každému hriechu. Ani Goliáš nebol vždy obor; musel byť dobre kŕmený a živený, aby sa ním stal. Z malých hriechov, ktoré prehliadame, postupne vyrastú obri, z ktorými si časom nevieme dať rady. Návyk, strach, zmyselnosť, pýcha, závisť alebo zlosť sa stanu bremenami, ktorých sa budeme báť a prinesú strach do nášho života.

Potom to už sami nedokážeme zvládnuť. Tvoj obor ťa porazí, kedykoľvek sa do neho pustíš vo vlastnej sile. Neutekaj preč, nepokúšaj sa vyjednávať, nerob kompromisy a nevyhováraj sa! Daj  svojho obra pod Božie svetlo a nedovoľ mu, aby sa vrátil späť do tvojho života. Nepozeraj sa na Boha vo svetle svojho obra, ale pozeraj sa na obra v Božom svetle.

 

Bože, pomôž nám odolať pokušeniam robiť malé hriechy a kompromisy, ktoré sa môžu stať obrami v našich životoch. Zober nás pod svoju ochranu a bojuj proti obrom, ktorí nás už premohli. Bez Teba by sme ich nikdy nedokázali poraziť. Amen